Vietnam

Hanoi, Vietnam

Beschrijving | Onboard video | Evenementen

Over dit circuit

De organisatie van de Grand Prix van Vietnam heeft de lay-out van het stratencircuit waar volgend jaar een Formule 1-race wordt verreden licht aangepast. Het circuit krijgt er in de laatste sector een extra bocht bij.

Vietnam zal volgend jaar op zondag 5 april voor het eerst een Formule 1-race mogen organiseren. Deze race wordt verreden op een gloednieuw semi-stratencircuit nabij Hanoi, waar momenteel hard aan gewerkt wordt. Ondanks het feit dat de werkzaamheden naar verwachting begin januari afgerond zullen worden, hebben de organisatoren vandaag nog een wijziging van de lay-out bekend gemaakt.

In de bochtige laatste sector wordt de lay-out tussen bochten 15 en 16 iets aangepast. Aan het einde van het rondje gaat de laatste bochtencombinatie eveneens op de schop. Waar de laatste bocht aanvankelijk een scherpe bocht naar links was, wordt deze in de nieuwe lay-out vervangen door een minder scherpe variant die coureurs de gelegenheid biedt om meer snelheid mee het rechte stuk op te nemen. De coureurs zullen in het gedeelte daarvoor echter wel eerst een knik naar rechts maken, waardoor de voorlaatste bocht in de nieuwe variant wel een stuk scherper en daarmee langzamer wordt. Tevens wordt de baan op dat punt met 15 meter verbreed.

De aanpassingen aan het circuit zijn het gevolg van een aantal logistieke en geografische problemen die kwamen kijken bij de aanvankelijk lay-out van de baan. Door het nieuwe ontwerp neemt de lengte van het circuit met 42 meter toe tot een nieuwe lengte van 5,565 km. Met een totaal aantal van 23 bochten zal het circuit van Hanoi het Marina Bay Circuit in Singapore evenaren als circuit met de meeste bochten op de F1-kalender.

Een aantal bochten van het circuit van Hanoi zijn voor een deel gebaseerd op secties van historische circuits als Monaco, Suzuka en de Nürburgring. Het circuit is tevens uitgerust met een recht stuk van ruim 1,6 kilometer. De verwachting is dat het pitgebouw in Hanoi voor het einde van het jaar al opgeleverd zal worden. De overige werkzaamheden aan de baan worden naar verwachting begin januari afgerond, drie maanden voordat de Formule 1-bolides over het circuit zullen racen.


Onboard video


F1 coureurs over Vietnam


F1 races

Datum Race Circuit Website
GP Abu Dhabi 2022 website} Vietnam, Vietnam Officiële website
Het weer op Vietnam