Red Bull Ring

Spielberg, Oostenrijk

Beschrijving | Onboard video | Quotes | Evenementen

Over dit circuit

De Red Bull Ring is gelegen in Spielberg, Stiermarken (Oostenrijk).

Dietrich Mateschitz koopt met zijn bedrijf Red Bull het circuit in 2005. Hij had grootste plannen met het circuit maar deze falen door onder andere protest van de omwonenden en belangrijke financiers die zich terugtrokken uit het project. Hierdoor zag het er allemaal niet meer zo rooskleurig uit voor het voortbestaan van het circuit.

Omdat tijdens de ontwerpfase van het project al met de sloop was begonnen, was hierdoor het circuit niet meer bruikbaar voor races. De kansen voor het voortbestaan van het circuit keerden totaal onverwacht op 3 april 2008 als de Kleine Zeitung met een artikel opent op de voorpagina. De renovatie kan toch doorgang vinden in een afgeslankte vorm.

Vanaf 15 mei 2011 wordt de Red Bull Ring heropend en op 5 juni 2011 wordt er weer een DTM race gereden. Sinds het seizoen van 2014 wordt er ook weer een Formule 1 race georganiseerd op het vernieuwde circuit.

Op het circuit worden soms ook concerten georganiseerd.


Onboard video


F1 coureurs over Red Bull Ring

Ik vind de Red Bull Ring een leuk circuit om op te rijden. Vooral van de laatste twee sectoren, die uit allemaal snelle bochten bestaan, geniet ik.

- Max Verstappen


F1 races

Datum Race Circuit Website
GP Oostenrijk 2022 website} Red Bull Ring, Oostenrijk Officiƫle website
Het weer op Red Bull Ring