Circuit de Monaco

Monte Carlo, Monaco

Beschrijving | Onboard video | Quotes | Evenementen

Over dit circuit

Het legendarische Circuit de Monaco is een stratencircuit gelegen in de straten van Monte Carlo en La Condamine rond de haven van het prinsdom Monaco. Het wordt ook wel aangeduid als het "Monte Carlo" circuit, omdat er grotendeels door de wijk Monte Carlo heen wordt gereden.

Het circuit wordt één weekend in mei gebruikt voor de Formule 1 Grand Prix van Monaco. Op het circuit worden er veel opstapklassen naar de Formule 1 gereden, zoals de GP2 Series. Door de hoeveelheid bochten kan er niet echt snelheid gemaakt worden. Inhalen is slechts op een paar stukken mogelijk. Dit alles maakt deze Grand Prix echter ook bijzonder.


Onboard video


F1 coureurs over Circuit de Monaco

Monaco is een moeilijk en uitdagend circuit en daar houd ik van. Het is hier belangrijk om de apex van een bocht te raken en met weinig wielspin eruit te komen. Daar zit de meeste tijdwinst in. Stratencircuits liggen me wel. Er is weinig grip, dus het is wat meer glibberen en glijden, maar dat vind ik alleen maar mooi, omdat je dan op de limiet rijdt met de auto. Lekker op het randje. Het gaat dan echt om het gevoel. Daar geniet ik van.

- Max Verstappen


F1 races

Datum Race Circuit Website
GP Monaco 2022 website} Circuit de Monaco, Monaco Officiële website
Het weer op Circuit de Monaco