Autódromo Hermanos Rodríguez

Mexico City, Mexico

Beschrijving | Onboard video | Quotes | Evenementen

Over dit circuit

Het circuit is met 4.313 aan de korte kant. Fijn voor de toeschouwers, die de coureurs relatief vaak voorbij zien komen. Verder ligt de topsnelheid op het rechte eind meestal boven de 330 km/u. De baan bevindt zich in Mexico-stad op een hoogte van ruim 2 kilometer boven de zeespiegel. Atmosferische motoren vinden die ijle lucht over het algemeen niet zo gaaf, maar de moderne V6 turbomotoren hebben er minder last van.


Onboard video


F1 coureurs over Autódromo Hermanos Rodríguez

Het is een circuit met veel snelle stukken en weinig bochten.;De eerste twee gedeelten zijn een beetje te langzaam naar mijn smaak. Je hebt daar veel tractie nodig en een auto die goed over de kerbstones gaat. De snelle slingers zijn het mooiste gedeelte.

Het andere gedeelte wat ik mooi vind is het stadiongedeelte, dat is echt gaaf om doorheen te rijden. Maar je kunt in het stadion beter niet proberen om in te halen, want dan heeft die ander profijt van de DRS op het rechte stuk en vliegt die je weer voorbij. Je kunt er beter achterblijven en dan zelf proberen in te halen op het rechte stuk.

- Max Verstappen

"It is so high up, it is like a ski station in Europe. The air is very thin and even down the straights there is no resistance, so we have the Monaco rear wing on the car but we're doing Monza speeds."

- Nico Rosberg


F1 races

Datum Race Circuit Website
GP Mexico 2022 website} Autódromo Hermanos Rodríguez, Mexico Officiële website
Het weer op Autódromo Hermanos Rodríguez