Marina Bay Circuit

Marina Bay, Singapore

Beschrijving | Onboard video | Quotes | Evenementen

Over dit circuit

Het Marina Bay Circuit Park is een stratencircuit rondom de haven van Singapore, waar vanaf 2008 de SingTel Grand Prix van Singapore wordt gehouden. Het is de eerste nachtrace in de geschiedenis van de Formule 1. Ondanks dat het om een stratencircuit gaat, is het ontworpen door Hermann Tilke, de bekende racebaan-architect.

De Grand Prix van Singapore staat sinds 2008 op de Formule 1-kalender en was destijds de allereerste avondrace ooit in de koningsklasse van de autosport. Toch zullen de coureurs weinig merken van de donkere omstandigheden. Ruim 1500 lichten zorgen er namelijk voor dat iedere centimeter van het 5,065 kilometer lange circuit kunstmatig wordt verlicht.

Naast de baan zorgt de imposante skyline van Singapore altijd weer voor een prachtig decor. Het circuit is een technische achtbaan van rechte stukken en tal van haakse bochten waar de onverbiddelijke muur nooit ver weg is. Het tropische klimaat en de lange raceduur maken het voor de coureurs extra lastig, en volgens velen zelfs de zwaarste race van het seizoen.

In alle acht de voorgaande edities heeft de Safety Car nog zijn opwachting moeten maken tijdens de race, wat wel aangeeft dat spektakel, verrassende situaties en uiteenlopende bandenstrategieën elk jaar weer voor de nodige actie kunnen zorgen op de baan. Het is dan ook niet zo vreemd dat de Grand Prix van Singapore in korte tijd is uitgegroeid tot één van de hoogtepunten op de F1-kalender voor de coureurs, teams en fans wereldwijd.


Onboard video


F1 coureurs over Marina Bay Circuit

In Singapore racen we niet alleen bij nacht, maar ook nog eens op een stratencircuit, wat altijd lastiger is. Het doet me aan Monaco denken, omdat we dicht langs de vangrail rijden en het niet gemakkelijk is om in te halen. Maar het is een erg uitdagend circuit: lang, met veel bochten, remmen, hobbelig.

- Max Verstappen


F1 races

Datum Race Circuit Website
GP Singapore 2022 website} Marina Bay Circuit, Singapore Officiële website
Het weer op Marina Bay Circuit