Autódromo Internacional do Algarve

Portimão, Portugal

Beschrijving | Onboard video | Evenementen

Over dit circuit

Het Autódromo Internacional do Algarve is een 4.692 km lang racecircuit in gemeente Portimão, Portugal. De bouw van het circuit werd in oktober 2008 afgerond. Het circuit is goedgekeurd door zowel de FIM (motorsportfederatie) als de FIA (autosportfederatie).

Hoewel het circuit geen deel uitmaakt van het kampioenschap voor de hoogste auto- en motorsportklassen (Formule 1 en MotoGP), wordt het wel gezien als een van de vooraanstaande testlocaties. Tevens worden er races verreden om het Superbikes kampioenschap, de A1GP en de Le Mans Series.

FIA-directeur Max Mosley heeft in april 2009 aangegeven dat hij mogelijkheden ziet om in de toekomst een officiële Grand Prix Formule 1 te laten verrijden op dit circuit.

Op 24 juli 2020 werd aangekondigd dat er tijdens het aangepaste seizoen voor het eerst een officiële Grand Prix Formule 1 zal worden gehouden op het circuit, op 25 oktober 2020.[1] Dit omdat de kalender van het seizoen grondig moest hertekend worden naar aanleiding van de COVID-19 uitbraak.


Onboard video


F1 coureurs over Autódromo Internacional do Algarve


F1 races

Datum Race Circuit Website